Vier redenen om nu je hart te laten spreken

Waarom krijgen sommige ondernemers precies gedaan wat ze willen, en hebben anderen daar veel meer moeite mee?

Als radioredacteur bij BNR spreek ik jaarlijks honderden succesvolle ondernemers. Ze brengen hun verhaal vol vuur en hun zelfvertrouwen is jaloersmakend overtuigend. Hoe doen ze dat?

Ik heb goed nieuws: je kunt het leren. En het levert direct resultaat op. Om vier redenen:

  1. Je begint meteen met besparen.

Je spaart tijd, energie en goodwill. Van jezelf en van mensen met wie je praat. Jehelpt ze om jou sneller te plaatsen. Dat geeft jou zelfvertrouwen en daarmee overtuig je weer anderen. Gesprekken worden minder geworstel in en meer samen zoeken naar kansen.

  1. Je vrienden snappen wat je doet.

Of het nu in netwerkborrels is of bij de kapper, snel uitleggen wat je doet helpt direct. Liefst in één zin. Mensen die jouw doel goed kennen en waarderen,  zullen je helpen als dat aansluit bij hun eigen doel. Omdat ze het je gunnen, of omdat ze je willen zien stralen, of omdat ze voelen dat ze er zelf wat aan hebben. Zo worden ze jouw ambassadeurs – en de vleugels voor jouw verhaal.

  1. Je kiest efficiënt.

Als ondernemer kies je continu tussen hoofd- en bijzaken. Een heldere hoofdlijn voor je bedrijf helpt. Dingen die (nog) niet nodig zijn voor je bedrijf, stel je uit. Dingen die je wel nodig hebt, versnel je – zodat die je dagelijks gaan helpen.

  1. Het gaat je veel vaker helpen dan je nu denkt.

In gesprekken met  zakenpartners, klanten of investeerders, in media-interviews en in presentaties en informele gesprekjes bij familie en vrienden. Bij het schrijven van je website, advertorials of je Facebook bedrijfspagina. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Genoeg reden dus om nu je corporate story op scherp te zetten. Ik heb nog meer goed nieuws: je hoeft dit wiel niet zelf uit te vinden. Ik zet mijn ervaring graag in om jouw verhaal aan te scherpen. Laat je voelen hoe het is om je passie te verwoorden. En vanaf daar bruggen te bouwen naar gesprekspartners. Ik bied individuele coachingsessies aan, in een ruimte in Houten of kom langs bij jou.

Geef vandaag nog de communicatie van je bedrijf een professionele draai, en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *