Nieuw! ShareYourAmbition

Tijd om het nieuwe product in mijn aanbod officieel te lanceren: podcast! Sinds deze week vind je mij op Soundcloud. Daar plaats ik onder de naam SVP door mijzelf gemaakte podcasts.

Deze week verschijnt mijn gesprek met Walter Vendel, de oprichter van Fit20. Hij kon zijn bedrijf laten groeien mede dankzij het crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl. Ik sprak hem over zijn succesformule en de meerwaarde van crowdfunding. Luister naar zijn enthousiaste verhaal.

Voor in je marketingmix: de foto-podcast-combinatie.

Laat je ook interviewen. Je krijgt een podcast en goede zakelijke (bedrijfs)portretfoto’s. Twee producten die ik graag maak en daarom samen in een pakket aanbied.

Wat jij aan een podcast hebt?

Je kent misschien de ervaring dat je – al pratend – een goed verhaal hebt ontwikkeld over de ontstaansgeschiedenis van je bedrijf, en hoe je op het idee kwam om te gaan doen wat je nu doet. Het is je bedrijfsverhaal zoals dat voor jou werkt.

Dit verhaal wil je delen met je omgeving. Je kunt het eenvoudig met een memorecorder opnemen en zelf ergens op je site plaatsen. Of in je social media profiel.

Je kunt de luisteraar ook een slagje verder brengen. Vertel niet alleen je verhaal, maar laat je een paar vragen stellen zodat het verhaal meer profiel krijgt. Laat mij aan jou de vragen stellen, en je verhaal klinkt meteen anders. Jouw verhaal is voor jou gesneden koek, maar voor mij nog niet. Ik help jou met mijn ervaring als radiomaker je verhaal te vertalen naar oren die je nog niet kennen.

Kom je (ook) in mijn Soundcloud stream?

Nog mooier is het natuurlijk als luisteraars geïnteresseerd zijn in een thema of mijn manier van vertellen. Daar komt de meerwaarde van mijn Soundcloud-profiel om de hoek kijken. Want de podcasts die ik maak, plaats ik (behalve als jij dat echt niet wilt) ook op mijn account. Gevolg: mijn luisteraars – nieuwe klanten? – horen ook jou.

De kern van het verhaal

Een goede podcast maken is meer dan een gesprek voeren met een microfoon erbij. Een goede podcast vertelt een verhaal. Mijn toevoeging aan jouw verhaal? Jarenlange radiomakers-ervaring bij BNR, Radio1 en 5, nieuwsgierigheid, een oprecht luisterend oor, creativiteit en een programmaformat. Zodat je doelgroep niet zomaar een los verhaal hoort, maar ook begrijpt hoe het in een reeks past.

De nieuwe reeks heet in goed Nederlands Share Your Ambition. Vertel de wereld waar je naartoe wilt en maak het waar! Ik bezoek bevlogen doeners (mijn gasten zijn ondernemers of idealisten met de handen in de klei) en deel hun verhalen, en hun lessen.

Wil jij ook met mij in gesprek? Neem dan contact op over kosten en voorwaarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *