Raadspelletjes

Wekelijks maak ik een foto van iets, en vraag in een raadspelletje op Facebook wat het is. Antwoordsuggesties lopen vaak verrassend ver uiteen. Hoe kan dat? Blijkbaar kun je in één beeld een heleboel betekenissen zien.

Ik maak bij dit spelletje een ander denkproces door dan degenen die meespelen. Ik koos het voorwerp, en maakte er een handvol foto’s van, en koos de beste (dus: meest raadselachtige) uit. Dat eindproduct is juist het startpunt voor de deelnemers.

Het is leuk als spelletje, en er is iets van te leren. Bijvoorbeeld het belang van een beetje context (hoe groot is het voorwerp? waar is het van gemaakt?).

En jij?

Hoe vaak maak jij mee, dat anderen niet zien wat jij ziet? Of dat anderen niet snappen wat je bedoelt? Heb je na een spreekbeurt in een vergadering of een presentatie het gevoel dat jouw verhaal onvoldoende is geland bij je publiek?

Als communicatietrainer help ik professionals die hiermee worstelen. Het lijkt moeilijk, maar een kleine interventie helpt soms stukken verder.

Keer meedoen? Volg dan mijn pagina op facebook! Advies nodig? Neem contact op!

 

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *