De Wandeling

Dit roodborstje was samen met een maatje. Ze trokken zich allebei weinig aan van ons, twee blije wandelaars in het bos – en ook niet van mijn fotocamera.

Roodborstje. Foto Sybren Visser

Dit vogeltje liet zich van een meter afstand geduldig fotograferen en draaide als een volleerd model zelfs nog even de andere wang toe.

Een kadootje.

Ook een kadootje was een eekhoorn tussen de bomen, een paar uur eerder. Met schichtige bewegingen – steeds weer even kijken of er gevaar dreigde – leek die wat minder op zijn gemak. We hadden toen geen camera in de aanslag en hebben vooral naar dat diertje gekeken.

Het genieten was er niet minder om.

Sommige kadootjes zijn om uit te pakken en mee te nemen. Naar andere mag je kijken. En daarna mag je er voor altijd vrolijk aan terugdenken.

Bewaren

Een reactie

  • Philby Starink

    wat een mooie foto! Ik ben al een tijdje bezig om een mooie foto van een roodborstje te maken om er vervolgens een olieverf schilderijtje van te maken. Mijn moeder (Hilde Stringa, een oud collega van u) wees mij op uw foto. Mag ik uw foto gebruiken om er een schilderijtje van te maken en deze vervolgens te laten afdrukken als ansichtkaart. (in kleine oplage)
    groeten,
    Philby Starink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *