Training en Advies

Effectief spreken is meer dan een kwestie van talent. Focus, voorbereiding en zelfvertrouwen zijn minstens even belangrijk. Natuurlijk lever ik altijd maatwerk dat optimaal aansluit op wens en behoefte van de klant. Een greep uit de trainingen die ik geef als communicatietrainer en -adviseur.

Kernboodschappen slijpen

Een pakkende zin over uw bedrijfsactiviteiten is een fijne binnenkomer bij een sales pitch en interview. In deze training leert u in een paar zinnen genoeg te vertellen om uw luisteraar te boeien en een goed gesprek te laten ontstaan.

Review: “Het was wat ons betreft zowel een leuke als nuttige meeting waarin we weer een stukje dichterbij (een heldere formulering van) de kern van ons bedrijf zijn gekomen.” – Arjen Robijn, oprichter Start.me

Gesprekstrainingen

Gaat u binnenkort solliciteren en wilt u sparren in de voorbereiding? Wilt u een journalist overtuigen met een verhaal? Laat u niet verrassen tijdens het gesprek door onverwachte vragen – oefen het gesprek vooraf. U wordt overtuigender, zonder aan spontaniteit in te boeten.

 

Mediatraining

Welke informatie heeft een journalist nodig om zijn verhaal te kunnen maken? En welke informatie wilt u de journalist geven? Ik ken zowel de journalistieke als woordvoerders-kant van vele interviews, en help u in deze training op weg.

 

Interviews verbeteren

Niet alleen de geïnterviewde, maar ook de interviewer moet weten waar hij of zij aan begint. Ik train medewerkers van omroepen bij het bedenken van hun vragen en het kiezen van een passende toon voor het interview.

Review: “Ik vond de workshop van Sybren bere-interessant! Ik schreef me suf. Waardevol om vast te houden en breder te delen met de redacties.” – C. Verwimp, Houten FM

Visies Verkennen

Wil je out of the box denken? Overweeg dan de training “Visie Verkennen” – over het verband tussen waar je staat en wat je waarneemt. Interessant voor teams die effectiever willen samenwerken en streven naar meer onderling begrip.

Review: “De workshop Visie Verkennen maakte een discussie los in ons team zoals we die in een normale setting niet zo vaak hebben. Het heeft ervoor gezorgd dat we, naast een beter beeld over de uitgangspunten die we allemaal hebben, als team ook dichter naar elkaar zijn gegroeid. Dank daarvoor!” – Jaimi van Essen, fractievoorzitter D66 Losser.

Lees meer.

Anders fotograferen met de smartphone

Met de camera en software in de smartphone kan steeds meer. In een dagdeel ontdekt u samen met medecursisten diverse mogelijkheden om betere foto’s te gaan maken met de telefoon. Bedoeld voor niet-ervaren fotografen.

Review: “Wij vonden t erg leuk!” – Claudia van Wijk

Anders fotograferen met de digitale spiegelreflex

Heeft u een gave spiegelreflex camera gekocht en wilt u de mogelijkheden daarvan beter gaan benutten? In een cursus van een dagdeel halen we de camera van de automaat-stand af. U ontdekt een stukje fotografisch “handwerk”. Resultaat: u gaat de camera gebruiken om te laten zien wat u de moeite waard vindt. Bedoeld voor beginnende fotografen en gevorderden.

Review: “Was absoluut een geslaagde middag. Bedankt voor je uitleg en enthousiasme, je kan wel merken dat je er veel verstand van hebt,  leuk om te zien. Nu ik nog, haha.” – Koen Feitsma, Regisseur, Kurta52

Brengt dit overzicht u op ideeën?

Neem dan contact met mij op »