Waar ik het prettig warm van krijg

In de Houtense woonwijk De Hoeven – gebouwd in de jaren tachtig – zijn bewoners al een paar jaar druk aan het verduurzamen.

Nul (of in elk geval: fors minder) op de energiemeter, isolatiemaatregelen, nieuwe installaties, hier zijn het hot topics. Zestig inwoners bezochten deze week een discussieavond over verduurzaming. Ze hoorden experts Michiel van der Vight en Pieter Brink uitleggen hoe zij de huidige stand van zaken zien, en gingen met elkaar in debat. Mijn rol was die van debatleider.

Ik genoot ervan. Het was een thuiswedstrijd, ook omdat ik jaren lang samen met Maarten Bouwhuis het radio-debatprogramma BNR Gangmakers verzorgde. Ik ben blij dat Katrin Larsen me voor deze rol heeft gevraagd.

En nu? Zulke debatten wil ik vaker. Geef mij publiek, dan is er wat spanning, en ga ik ‘aan’, ontdekte ik met mijn coach. Improviseren en omgaan met onverwachte situaties gaat me goed af en vind ik leuk. Dat voelden de aanwezigen op deze avond ook. “Dat deed je soepel en plezierig, jij doet dit vast vaker,” hoorde ik na afloop.

Jazeker! Graag! Dus. Zoek jij een dag(deel)voorzitter of debatleider voor een klein event of bijvoorbeeld een discussie in jouw gemeente over duurzaamheid? Weet dan dat ik van zulke opdrachten energie krijg, en neem contact op!

Op de foto de warmtecentrale die huizen binnen de Vijfwal in Houten-zuid van warmte voorziet. Houten-Noord, met onder meer de wijk De Hoeven, moet het doen zonder dergelijke collectieve voorziening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *