Handen van Houten: Martin Snaterse

Voor de radio in woonplaats Houten ga ik met stadsgenoten in gesprek over hun handen. Op zoek naar de verhalen achter de vingers, en de harten achter de handen.

Leeftijd: 57 jaar
Geslacht: man
Beroep: Predikant

De handen van Martin Snaterse zijn goed in ontvangen: “Ik ben graag in ontmoeting met  mensen, laat me verrassen, ik ben wel een open persoon.” De open houding van de handen op de foto is dan ook geen toeval.

Ruilen

Geen twee mensen hebben dezelfde handen. Snaterse zou wel iets praktischer willen zijn, en “mooie dingen maken”. En als hij de kans kreeg zou hij van handen willen ruilen met zijn overgrootvader. “Die had hele grote handen, en kon als landarbeider in Zeeuws Vlaanderen een grote hand graan met een hand omvatten. Dat hoorde ik als elfjarige en het beeld van die grote, stoere handen is me altijd bijgebleven.”

Kwetsbaarheid

Het mooiste wat Snaterse heeft mogen aanraken is een pasgeboren mensenkind. “Vier keer in mijn eigen gezin, en talloze keren als dominee. Het is ontroerend om zo kwetsbaar leven in je handen te hebben, en roept zorgzaamheid op. Je handen vormen als vanzelf een beschermend kommetje om dat jonge leven heen.”

Had dominee Snaterse zich weleens niet in de hand? Luister het hele gesprek hier. (op Soundcloud) Met als eerste vraag: waar zijn deze handen goed in?

 

Meer horen? Luister dinsdagavond naar De Kracht van Houten, of volg de fb-pagina van Sybren Visser Fotografie .

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *